Här är det mycket lyckade resultatet.
Ca 35 kcal i den lilla, ca 135 i den stora. I en vanlig muffin är det i alla fall 100 kcal mer.
Ingredienser:
Ugn 175 grader, ca 22 st.
3 ägg
2 msk Ljus sirap
1 mellanstor sötpotatis
3 bananer
1 stort eller två små söta äpplen
1 dl vetemjöl
1 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 dl smulade havregryn
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hasselnötter.
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl hasselnötter.
1,5 mald kanel
1 msk mald kardemumma
1/2 msk mald ingefära
1 krm salt
0,75 dl neutral olja
1. Tärna ock koka sötpotatisen tills den blir mjuk, skala bananerna, kärna ur äpplen. Häll matolja, sötpotatis, äpple och banan i en mixer och kör till en jämn puré.
2. Vispa ägg och sirap till en jämn och luftig smet.
1 krm salt
0,75 dl neutral olja
1. Tärna ock koka sötpotatisen tills den blir mjuk, skala bananerna, kärna ur äpplen. Häll matolja, sötpotatis, äpple och banan i en mixer och kör till en jämn puré.
2. Vispa ägg och sirap till en jämn och luftig smet.
3.Finhacka hasselnötterna (spara lite till ev garnering) och blanda alla torra ingredienser.
4. Vispa ner 5 dl puré och mjölblandningen i äggsmeten.
5. Häll upp 3/4 i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 20 min, 7-10 min om man gör mini cupcakes.
Kesella topping:
2,5 dl minikesella
3 tsk sirap
1 tsk rivet citronskal
Rör samman och spritsa ut på muffinsarna. (skulle välja en sprits som inte är i tyg, kesella vill gärna "vattna" sig)
4. Vispa ner 5 dl puré och mjölblandningen i äggsmeten.
5. Häll upp 3/4 i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i ca 20 min, 7-10 min om man gör mini cupcakes.
Kesella topping:
2,5 dl minikesella
3 tsk sirap
1 tsk rivet citronskal
Rör samman och spritsa ut på muffinsarna. (skulle välja en sprits som inte är i tyg, kesella vill gärna "vattna" sig)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar