onsdag 11 januari 2012

Middagstips

Såå otroligt sugen på Pasta med pesto och kyckling, så otroligt enkelt och så himla gott.

Bild lånad från: http://www.tasteline.com


Pesto är inte så svårt att göra som man kan tro

Min Pesto:
Ca 2 vitlöksklyftor
75 g riven parmesan
1,5 dl pinjenötter.
5 dl färsk basilika (ca 2 krukor)
1,5 dl god olivolja
3,5 krm salt
1 krm viteppar

1. Rosta pinjenötterna i stekpanna.
2. Pinjenötter, basilika, vitlök ska finfördelas/mixa/stötas. Det klassiska och "riktiga" sättet är att använda en mortel. Men det går likabra att mixa ihop det.
3. Blanda sedan i oljan och smaka av med salt och peppar.
Går att förvara i kylen någon vecka. Går att frysa.

Jätte gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar