söndag 29 januari 2012

Gnocchi med mozarellaroulader och tomatsås.

2 vitlökar och 1 gul lök finhackas
1 kg potatis skalas och kokas.

Lökhacket fräses i 2 msk olivolja




När löken är mjuk häller man ner ca 1 msk färsk finhackad basilika, eller 1,5 msk torkad basilika. Med en burk krossade tomater, 1 msk tomatpure, 1 msk kycklingfond, 0,5 dl vitt vin, 0,5 msk vatten. Låt stå och puttra på svag värme till servering.

När potatisen är kokt, låter man den ånga av och pressar ut den på mjölat bakbord

Man knådar ihop potatisen med 1,5 dl vetemjöl och 1,5 dl durumvete.

Dela sen den smidiga degen i 4 delar och rulla ut till fingertjocka längder
som man skär i 2 cm stora bitar.

Bitarna trycker man till med tummen och använder
en gaffel för att få till räfflorna. När man fått klart alla Gnocchi så får man koka dem i omgångar.
Kokas i lättsaltat vatten med en skvätt olivolja i. De är klara när de flyter upp till ytan.
Ca 2 lövbiffar per pers, 1 soltorkad tomat per lövbiff, ca 1 msk hackad mozarella och några bla färsk basilika
Man lägger fyllningen i ena änden och rullar in det.
Salta och peppra innan, stek dem runt om ganska snabbt, köttet är så tunt så det blir klart fort.



Servera med parmesan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar