Ikväll ska vi äta kycklinglårfilé med pesto och tagliatelle.
Kycklinglårfilé känns lite som en bortglömt del av kycklingen, eftersom den är lite fetare så är köttet lättare att lyckas med, dvs inte få snustorrt. Det smakar mer och är billigare än bröstfilé.
2 Pers.
Ca 2 st lårfiléer per person.
4-5 msk god hemmagjord eller köpt grön pesto.
Tagliatelle (bandpasta)
Salt, peppar
Hacka lårfiléerna i lagom stora bitar och fräs i stekpanna med lite salt och peppar. Koka pastan, blanda ihop kyckling, pesto och pasta.
Jag brukar även dela ca 4 körsbärstomater (per pers) i halvor och steka med i stekpannan när kycklingen strax är klar och blanda ner i pastan. Jätte gott!
Serveras med sallad och godast med ett glas rött till.
Hej Stina!
SvaraRaderaDet var ett bra middagstips! Det ska jag prova på någon dag. Gott med hemgjord pesto också! Tack för en inspirerande blogg :) Jag har också en matblogg: http://nudlardeluxe.blogspot.com/, kika gärna in!
Hälsningar Lina