Musslor
4 Pers.
Pilgrimsmusslor
1-2 musslor per person
2 msk citronsaft
1 tsk flytande honung
Rivet skal av 1/2 citron
2 msk olivolja
salt
Svartpeppar
Till champagnesås
(går att halvera receptet, eftersom det blir mycket sås över. Men det går att frysa in överbliven sås som passar utmärkt att servera till lax och pressad potatis)
1 msk smör
2 schalottenlökar
4 dl mousserande vin/ champagne
4 msk fiskfond
1 dl vatten
3 dl grädde
Börja med att blanda ihop citronsaft, honung, citronskal, olivolja och salt. Vänd sen ner musslorna i marinaden och låt stå i minst 30 minuter.
Finhacka schalottenlöken och fräs den i smöret i en kastrull tills löken mjuknat.
Häll sedan på vinet och låt det koka upp, reducera såsen till hälften.
Sila bort löken och häll sedan ner fiskfond, grädde och vatten.
Koka upp såsen och låt den stå och sjuda i c.a 5 minuter.
Smaka av, tycker man att smaken är för stark kan man ha i lite mer vatten och grädde.
Såsen ska vara rinnig.
Stek pilgrimsmusslorna så de får en fin stekyta.
Rätten serverades i en djup tallrik, med sås som precis täckte botten och pilgrimsmusslan i mitten. Jag dekorerade med långa gräslöksstrån, ärtgroddar och rivet citronskal.
2 msk citronsaft
1 tsk flytande honung
Rivet skal av 1/2 citron
2 msk olivolja
salt
Svartpeppar
Till champagnesås
(går att halvera receptet, eftersom det blir mycket sås över. Men det går att frysa in överbliven sås som passar utmärkt att servera till lax och pressad potatis)
1 msk smör
2 schalottenlökar
4 dl mousserande vin/ champagne
4 msk fiskfond
1 dl vatten
3 dl grädde
Börja med att blanda ihop citronsaft, honung, citronskal, olivolja och salt. Vänd sen ner musslorna i marinaden och låt stå i minst 30 minuter.
Finhacka schalottenlöken och fräs den i smöret i en kastrull tills löken mjuknat.
Häll sedan på vinet och låt det koka upp, reducera såsen till hälften.
Sila bort löken och häll sedan ner fiskfond, grädde och vatten.
Koka upp såsen och låt den stå och sjuda i c.a 5 minuter.
Smaka av, tycker man att smaken är för stark kan man ha i lite mer vatten och grädde.
Såsen ska vara rinnig.
Stek pilgrimsmusslorna så de får en fin stekyta.
Rätten serverades i en djup tallrik, med sås som precis täckte botten och pilgrimsmusslan i mitten. Jag dekorerade med långa gräslöksstrån, ärtgroddar och rivet citronskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar